Parvekelasien hinta

Kuinka paljon parvekelasit maksavat? Paljonko on keskimääräinen parvekelasituksen hinta?

Parvekelasit asennuksineen maksavat noin 450–700 €/m. Parvekkeen pituuden lisäksi parvekelasituksen hintaan vaikuttavat lasin paksuus, parvekkeen korkeus, sekä mahdolliset lisätyöt, joita parvekkeelle tehdään asennuksen yhteydessä.

Parvekkeen koko vaikuttaa eniten lasituksen hintaan. Eniten parvekelasituksen hintaan vaikuttaa parvekkeen koko: kymmenen metriä parvekelasitusta maksaa noin kaksinkertaisesti viisi metriä pitkään lasitukseen verrattuna. Hinta määräytyy lasitettavan sivun metrien mukaan, ei neliöiden perusteella.

Parvekelasit asennetaan kahden kiskon varaan: toinen kisko kiinnitetään parvekkeen kattoon ja toinen parvekekaiteen päälle. Kaiteen ja katon välinen korkeus voi vaihdella parvekkeesta riippuen, joten parvekelaseja on saatavana eri korkuisina. Parvekelasin korkeutta varten mitataan matka parvekkeen kaiteen ja katon välillä. Korkeampi lasi nostaa lasituksen hintaa, sillä korkeuden kasvaessa valitaan usein myös paksumpi lasi.

Lasin paksuus valitaan parvekkeen mukaan. Parvekelaseja on muutamaa eri paksuutta. Mitä paksumpi lasi, sitä korkeammaksi lasituksen hinta muodostuu. Lasin paksuuden valinnassa otetaan huomioon lasituksen korkeus ja tuulen vaikutus parvekkeeseen. Jos parveke on normaalia korkeampi, tulee lasin olla paksumpaa, jotta lasi kestää tuulen vaikutuksen paremmin. Joihinkin parvekkeisiin tuulen vaikutus on kovempi kuin toisiin, varsinkin silloin, kun asunto sijaitsee meren rannalla tai talon ylimmissä kerroksissa.

Lasitus tehdään talon ehdoilla. Parvekelasitus suunnitellaan aina kunkin talon yksilölliset lähtökohdat huomioon ottaen ja taloyhtiöissä parvekelasituksen on oltava yhtenäinen kaikkien huoneistojen osalta. Asemakaava tai rakennustapaohje voi sanella, millainen lasitus asuntoon on mahdollista asentaa. Useimmiten parvekelasituksessa käytetään pystypuitteetonta lasia, jossa ei ole kehyksiä. Lasit kulkevat yläreunan liukukiskon ja alareunan ohjauskiskon varassa.

Haluatko selvittää parvekelasien hinnan helposti, vaivattomasti ja täysin maksutta? Siirry kilpailuttamaan remonttisi maksutta klikkaamalla tästä!