Parvekelasitus - Hintaremontille.fi

Lisätietoja parvekkeen lasittamisesta

Pyydä tarjouksia

Parvekkeen koko vaikuttaa eniten lasituksen hintaan

Parvekelasitus asennuksineen maksaa normaalisti 450 € – 700  / metri, joten parvekelasitusurakan kokonaishinta liikkuu useimmiten 1200 € – 4500 € välillä. Parvekkeita on kuitenkin erilaisia, joten lopulliseen hintaan voi vaikuttaa moni asia. Ensimmäinen saamasi tarjous sisältääkin usein alustavan hinnan ja viimeinen hinta määritellään asentajakäynnin jälkeen. Mikäli parvekkeen ominaisuudet eivät hankaloita lasittamista, saat tavanomaisesti parvekelasituksen alkuperäisen tarjouksen mukaisesti.

Parvekkeen koko vaikuttaa eniten lasituksen hintaan

Eniten parvekelasituksen hintaan vaikuttaa parvekkeen koko: kymmenen metriä parvekelasitusta maksaa noin kaksinkertaisesti viisi metriä pitkään lasitukseen verrattuna. Usein hinta määräytyy lasitettavan sivun metrien mukaan, ei neliöiden perusteella. Parvekelasi asennetaan parvekekaiteen mukaisesti. Jos kyseessä on sisään vedetty parveke, lasitusta varten tarvitaan mitta seinästä seinään. Kulmaparvekkeissa mitta otetaan seinästä kulmaan ja kulmasta seinään. U-mallisissa parvekkeissa, jossa lasitus tulee parvekkeen kolmelle sivulle, lasitusta varten tarvitaan kaikkien kolmen sivun yhteinen mitta.

Parvekelasit asennetaan kahden kiskon varaan: toinen kisko kiinnitetään parvekkeen kattoon ja toinen parvekekaiteen päälle. Kaiteen ja katon välinen korkeus voi vaihdella parvekkeesta riippuen, joten parvekelaseja on saatavana eri korkuisina. Parvekelasin korkeutta varten mitataan matka parvekkeen kaiteen ja katon välillä. Korkeampi lasi nostaa lasituksen hintaa, sillä korkeuden kasvaessa valitaan usein myös paksumpi lasi.

Lasin paksuus valitaan parvekkeen mukaan

Parvekelaseja on muutamaa eri paksuutta. Mitä paksumpi lasi, sitä korkeammaksi lasituksen hinta muodostuu. Lasin paksuuden valinnassa otetaan huomioon lasituksen korkeus ja tuulen vaikutus parvekkeeseen. Jos parveke on normaalia korkeampi, tulee lasin olla paksumpaa, jotta lasi kestää tuulen vaikutuksen paremmin. Joihinkin parvekkeisiin tuulen vaikutus on kovempi kuin toisiin, varsinkin silloin, kun asunto sijaitsee meren rannalla tai talon ylimmissä kerroksissa. Tällöin suositellaan valitsemaan paksumpi lasi, joka estää lasin taipumisen kovassa tuulessa. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että 5. kerroksen tai sitä korkeammalla sijaitseviin parvekkeisiin kannattaa valita paksumpi lasitus.

Tiivis parvekelasitus parantaa viihtyvyyttä

Parvekelasitus suojaa parveketta pölyltä, sateelta, tuulelta ja melulta vähentämättä kuitenkaan valon määrää. Lasituksen myötä parveketta on mahdollista käyttää ympäri vuoden. Erityisesti talvisin ja sadekelillä parvekkeen viihtyvyyteen vaikuttaa lasituksen tiiviys. Hyvin tiivistetyt lasit pitävät kylmän ja kostean sään parvekkeen ulkopuolella. Vähemmän tiivis lasitus laskee parvekelasituksen hintaa, mutta tällöin esimerkiksi parvekkeen lämmittäminen ei ole välttämättä energiatehokasta.

Parvekelasien väliin jääviä mahdollisia rakoja voidaan tiivistää silikonitiivisteillä. Suurempien aukkojen peittämiseen käytetään erityisiä aukkolaseja, jotka suunnitellaan parvekkeen mukaan. Jos aukkoja on parvekkeella paljon, se nostaa lasituksen hintaa.

Parvekelasitus säästää energiaa

Parvekelasitus suojaa parvekkeen sisäpintoja ja rakenteita ja pidentää samalla huolto- ja korjausvälejä.

Parvekkeen lasitus lisää kerrostalojen energiansäästöä siitä huolimatta, vaikka lasitus ei olisikaan täysin tiivis, sillä lasitus muodostaa puskurivyöhykkeen rakennuksen ja ulkotilan väliin. Tämä vyöhyke pienentää lämpötilaeroja ja siten julkisivun lämpöhäviöitä. Asukkaat laskevat usein myös itse asunnon sisälämpötilaa, kun lasituksen myötä asunnon vetoisuus vähenee. Parvekkeiden lasittaminen vaikuttaa myös talon yleiseen kuntoon ja voi siirtää talon parvekkeiden remontointitarvetta vuosilla eteenpäin. Täten rakennuskannan pysyminen hyvässä kunnossa vaikuttaa suoraan asumiskustannuksiin.

Ammattilaiset hoitavat asennuksen

Parvekelasitusta tarjoavat yritykset hoitavat myös lasituksen asennuksen. Lisäkustannuksia asennuksesta voi tulla, jos parvekkeelle täytyy tehdä lisätöitä ennen lasien asennusta. Usein parvekkeelle joudutaan asentamaan peltejä ohjaamaan sadevesi kaiteen ulkopuolelle. Koska parvekelasien paino on yläkiskolla, lasitus tarvitsee hyvän tuen. Tämän vuoksi esimerkiksi puurakenteisissa parvekkeissa rakenteita voi joutua tukemaan, jotta rakenteet eivät pääse ajan saatossa painumaan. Lasitus säädetään millintarkasti, ja jos rakenteet pääsevät painumaan, lasit eivät enää toimi halutulla tavalla.

Sälekaihtimet ja parvekelämmittimet lisäävät käyttömukavuutta

Hyvin varustellut lasitusliikeet tarjoavat lasituksen lisäksi myös muita parvekkeen viihtyvyyteen vaikuttavia palveluita. Usein lasituksen yhteydessä parvekkeelle asennetaan sälekaihtimet tai säänkestävät verhot. Sälekaihtimet ja verhot antavat hyvän suojan auringon heijastusta vastaan ja suodattavat osan auringon lämpösäteilystä. Varsinkin alemmissa kerroksissa tai tiheään asutetuilla alueilla sälekaihtimet tai verhot tuovat myös yksityisyyttä parvekkeelle.

Hyvin tiivistetty parveke on mukava lisähuone asuntoon muulloinkin kuin kesällä. Kylmällä ilmalla viihtyvyyttä voi parantaa lasituksen yhteydessä asennettavilla parvekelämmittimillä. Lämmittimen hintaan vaikuttaa eniten parvekkeen koko: suuri parveke tarvitsee enemmän tehoa lämmitykseen. Parvekelämmittimet toimivat yleisimmin sähköllä tai kaasulla, joten energiatehokkuus on myös hintaan vaikuttava peruste. Joissakin kalliimmissa malleissa tehoa voi myös säädellä kaukosäätimellä tai suoraan älypuhelimella.

Lukitus pitää kutsumattomat vieraat loitolla

Varsinkin alimmissa kerroksissa sijaitsevissa parvekkeissa on toivottavaa saada parvekelasit lukkoon kutsumattomien vieraiden varalta. Ikkunoiden lukitseminen estää myös perheen pienimpiä avaamasta laseja sisältä päin. Parvekelasien salpoihin voidaan asentaa lukko, joka estää ikkunan luvattoman aukaisun. Lukko asennetaan vain salvallisiin laseihin, jotka lukittuna pitävät myös muut lasit paikallaan.

Lasitus tehdään talon ehdoilla

Parvekelasitus suunnitellaan aina kunkin talon yksilölliset lähtökohdat huomioon ottaen ja taloyhtiöissä parvekelasituksen on oltava yhtenäinen kaikkien huoneistojen osalta. Asemakaava tai rakennustapaohje voi sanella, millainen lasitus asuntoon on mahdollista asentaa. Useimmiten parvekelasituksessa käytetään pystypuitteetonta lasia, jossa ei ole kehyksiä. Lasit kulkevat yläreunan liukukiskon ja alareunan ohjauskiskon varassa. Lasit avataan yksitellen parvekkeen sivuseinille, jolloin parvekeaukko saadaan kokonaan vapaaksi aurinkoisella ilmalla tai ikkunanpesua varten. Lasi on mahdollista lukita myös raolleen, jolloin parveke tuulettuu, vaikka kaikkia laseja ei vetäisikään sivuun.

Parvekkeelle on mahdollista asentaa myös liukulasit, jotka kulkevat kukin omilla kiskoillaan. Lasit on helppo ja nopea vetää sivuun, mutta pesua varten liukulasit pitää nostaa pois kiskoilta.

Selvitä ennen kilpailuttamista

1. Parvekkeen korkeus

Mittaa ensin parvekekaiteesi pituus seinästä seinään noin 10 cm tarkkuudella.

2. Parvekkeen leveys

Mittaa tai arvioi matka parvekkeen kaiteesta kattoon noin 10 cm tarkkuudella.

3. Muut asiat

Haluatko tarjoukseesi sisältyvän esimerkiksi sälekaihtimet viihtyvyyden parantamiseksi?