Kattoremontti - Hintaremontille.fi

Lisätietoja kattoremontista

Pyydä tarjouksia

Hinta

Kattoremontin hinta määräytyy muun muassa katon pinta-alan, katemateriaalin, katon rakennusteknisen haastavuuden sekä tarvittavien tarvikkeiden määrän perusteella.

Tältä sivulta löydät tarkempia tietoja siitä, miten katemateriaali ja rakennustekninen haastavuus määräytyvät. Mikäli päädyt hankkimaan remontin joltain kumppaniltamme, varmistaa heidän kattoasiantuntijansa aina halutun katon soveltuvuuden ja antaa tarvittaessa suosituksia, jolla saat parhaan mahdollisen katon kustannustehokkaasti!

Muistathan myös, että kun saat kattoremontin työn osuudesta kotitalousvähennyksen, säästät jopa useita tuhansia euroja.

Katon katemateriaali

Katemateriaalin valintaan vaikuttavat muun muassa talon sijainti, kaavamääräykset sekä katon muoto. Tasakattoiseen taloon ratkaisu on usein hitsattu huopa, kun taas loivalle harjakatolle valitaan useimmiten kone- tai lukkosaumattu peltikatto. Mikäli katon profiili on jyrkempi, käyvät siihen pääsääntöisesti kaikki peltikattomallit sekä huopa ja tiili.

Katon rakennustekninen haastavuus

Katon rakennusteknisen haastavuuden määrittävät muun muassa erilaisten yksityiskohtien (kuten piippujen ja lippojen) määrä sekä katon jyrkkyys.

Kattoremontin sisältö

Tyypillinen kattoremontti käynnistyy suunnittelulla ja tarvekartoituksella. Kohteessa työt alkavat telineasennuksella ja vanhan katteen purulla, jonka yhteydessä tehdään myös katon kuntotarkastus. Tarvittaessa katto oikaistaan ja rakennetta muutetaan.

Seuraavaksi asennetaan aluskate, katemateriaali, otsalaudat, harja- ja päätylistat sekä piipunpellitykset ja läpiviennit. Työmaalla tehdään myös loppusiivous ja purku- sekä muut jätteet kuljetetaan pois.

Lopuksi suoritetaan lopputarkastus, jonka päätteeksi uudella katolla on voimassaoleva takuu, jonka myöntävät katemateriaalin toimittaja sekä asennuksen tekevä kumppani.

Katon kestävyys

Remontoidun katon kestävyys ja aika ennen tarvetta uudelle remontille määräytyy useiden tekijöiden perusteella. Siihen vaikuttavat työn laadun lisäksi esimerkiksi talon sijainti sekä valittu materiaali.

Siinä missä rakennusteknisesti epäonnistunut tai väärästä materiaalivalinnasta kärsivä katto saattaa kaivata remonttia jo 10-20 vuoden jälkeen, laadukkaasti remontoitu katto voi hyvin kestää 50 vuotta. Kattoremontti on siis erinomainen investointi, joka nostaa paitsi asumismukavuutta, myös talon arvoa!

Selvitä ennen kilpailuttamista

1. Pinta-ala

Katon pinta-ala neliömetreinä.

2. Katemateriaali

Onko katon katemateriaali pelti, tiili vai huopa?

3. Rakenne

Onko katto jyrkkä vai loiva? Montako piippua katolla on? Onko katolle pääsyä tikkailla?